fbpx

ÁLLATI (JÓ) ÉRVEK INGATLANUNK ELADÁSÁHOZ 1. RÉSZ

ÁLLATI (JÓ) ÉRVEK INGATLANUNK ELADÁSÁHOZ 1. RÉSZ

ÁLLATI (JÓ) ÉRVEK INGATLANUNK ELADÁSÁHOZ 1. RÉSZ

Segítőszándékkal írom ezeket a sorokat mindazon ingatlan tulajdonosoknak akik különböző lábas és lábatlan, szőrös és kevésbé szőrös házi kedvencet tartanak. Itt most szigorúan a rendszertanilag is állat besorolású egyedekre gondolok, úgymint kutyák, macskák, teknőcök, kígyók, pintyek, görények, tengerimalacok stb.

A felsorolást  még hosszan folytathatnám, hiszen  immár hat éves ingatlanos pályafutásom alatt az ingatlanok értékesítése kapcsán rengeteg kis „kedvenccel „találkoztam, általuk és gazdáik által rengeteg tapasztalatot és élményt szereztem, pozitívet és sajnos negatívat is.

Mire figyeljünk tehát amikor eladni készülünk lakásunkat, családi házunkat, nyaralónkat. UGYE GYORS ÉS EREDMÉNYES ELADÁST SZERETNE?

Meg kívánom jegyezni, hogy magam is állatbarát és kutyás gazda vagyok, és gyermekeim cseperedése kapcsán a fent felsorolt  és nem sorolt állatok közül sokkal éltem magam is egy fedél alatt. Azt is tudom, hogy azok, akik állatkákkal élnek együtt ezt a világ legtermészetesebb dolgának tartják, ugyanezt azonban nem várhatják el minden embertársuktól. Az állattartás is egyfajta szemlélet és világlátás, és a nézetkülönbség ugyanúgy jelen van, ahogy a dohányzók és nem dohányzók esetében is. Ádáz viták és marakodások pro és kontra. Mégse úgy álljunk ehhez a kérdéshez, hogy nem érdekel és jó az úgy, ahogy nekem tetszik.

Első és legfontosabb: a REND ÉS TISZTASÁG. Ez ugye alap kérdés akkor is ha nem tartunk állatot, de lássuk be még egy rövidszőrű Tacskó vagy egy Sziámi macska is csinál szemetet. Így ne legyen ott mindenen kedvencünk szőre, és ne legyen látogatónk lába előtt kedvencünk félig rágott cupákja, vagy kibelezett plüss állata. Fokozottan gondot kell fordítani a falak és ajtók tisztaságára. Bővebben a 2.fejezetben ( Segítség ez egy vérszomjas fenevad ! )

Második és egyenértékű az elsővel: a SZAGOK

Minden tulajdonosnak felhívjuk a figyelmét arra, hogy a vevő látogatása előtt alaposan szellőztessen ki az ingatlanjában!

Bár egy átlag kutyához képest az emberi orrban jóval kevesebb szagló sejt van, de ez is éppen elég, hogy az orrfacsaró illatokat megérezze. És lássuk be, még a legtisztábban tartott kutyának is van szaga és ez nem ibolya és rózsa, hanem bizony kutya szag.

A látogatás idejére vigyük ki, dugjuk el a kutya –macska fekhelyet, állateledelt, a négylábút meg vitessük le a nagyival, vagy gyerekünkkel sétálni. A macskát tegyük be addig szállító ketrecbe.

Sajnos előrelátásunk sem biztos, hogy elégséges, pl. ha kutya-macska szőrre allergiás vevőjelölt jön hozzánk. A háziállat létére, már az időpont egyeztetésnél hívjuk fel figyelmét és halljuk meg a reakcióját! Ne sértődjünk meg, ha ő nem állatbarát!

Összegezve a fentieket induljunk ki abból, hogy eladandó ingatlanunk legyen olyan állapotban eladáskor, mintha nem is lenne házi kedvencünk. Irodánk emléktárából merítve írom, hogy a lakás egyébként minden paraméterében megfelelt volna a vevőnek, de ő nem tudott túl lépni az első kellemetlen benyomásán, amit a macskaszag okozott.  Bandi a kandúr ugyanis a vevő látogatása előtt a konyhaszekrényt jelölte ki saját területének.  A semmivel össze nem vethető szag pánikszerű menekülésre késztette a vásárlót, aki nem tudott ettől a kellemetlen élményétől elvonatkoztatni és nem sikerült meggyőzni őt arról, hogy márpedig ez a neki legmegfelelőbb ingatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts

Összehasonlítás