fbpx

Ezért ne várj az ingatlanvásárlással

Ezért ne várj az ingatlanvásárlással

Ezért ne várj januárig az ingatlanvásárlással!

Érdemes előszerződést kötni már most!

Ha tervezel a közeljövőben eladó lakást, családi házat esetleg telket vásárolni, akkor a közhiedelem ellenére nem érdemes januárig várni az ügylet elkezdésével!

Ha már most elkezded az ügymenetet profi segítséggel, akkor még pénzt is spórolhatsz, mutatjuk miért!

Az ingatlanpiac jelenlegi helyzete

Jelenleg ugyan egy kisebb megtorpanás tapasztalható az ingatlanpiacon Magyarországon.

Mindenki kivár, hiszen a kormány új otthonteremtési programja segítségével sokan további kedvezményekre lesznek jogosultak 2021 január elejétől.

Ez azt jelenti, hogy a kereslet szignifikáns megnövekedése a jövő év elejétől esetleges árnövekedést is okozhat, ezzel elveszítve a támogatások okozta pénzügyi előnyöket.

A megtorpanás nem csupán a jövő évi kedvezmények igénybevételével köthetők össze.

A COVID-19 második hullámának betörése miatt – ingatlanügynökeink tapasztalatai alapján – sokan megtorpannak a mutatásokkal, visszaveszik a személyes kontaktusok számát.

Ez egy teljesen normális reakció a jelenlegi helyzetre, főleg azok körében akiknek van veszélyeztetett életkorban lévő rokonaik.

Erre is van megoldásunk, Ingatlanügynökeink a GDN Pannon Ingatlanirodánál fel vannak készülve mindenre, akár személyes megtekintés nélkül is tudunk eladó ingatlanokat mutatni a lehetséges vevőknek Virtuális Valóság Túránk segítségével.

A megoldás az előszerződés

Amennyiben már kinéztük álmaink lakását, családi házát, telkét, ne várjunk a vásárlással és az ügymenet elindításával jövő januárig.

Ahogy már korábban említettük a megnövekedett kereslet nem csak az ingatlanárakat növelheti majd, a felújításokhoz, építkezésekhez sem fogunk találni megfelelő szakembert.

Előszerződés segítségével jelenlegi áron „foglalhatjuk le” kiszemelt ingatlanunkat.

Mit is jelent az előszerződés?

Olyan dokumentum a vevő és az eladó között, ami ügyvédi ellenjegyzéssel adás-vételi papírnak minősül, de a földhivatalba még nem kerül be az igény. Nem minden esetben kell hogy történjen pénzmozgás ilyen esetben, profi ingatlanügynökeink készséggel segítenek a részletekkel kapcsolatban!

Tehát ha most kötünk álmaink ingatlanjára előszerződést az eladóval, akkor rögzített, 2020-as áron tudjuk majd megvenni a jövő év elején a támogatások igénybevételével.

Az új otthonteremtési program előnyei ingatlanvásárláshoz

A már mindenki számára világos kedvezményes ingatlanvásárlási feltételek mellé további 5 új elem érkezik 2021 január elejétől a bank 360 hírei alapján.

Mi kigyűjtöttük azokat a tételeket, amik a kedvezményes ingatlanvásárláshoz segít nektek:

5% ÁFA

Az idei évben 27%-ra növekedett az új építésű ingatlanok vásárlási adója, viszont 2021 január 1-től ismét csökkentett, csupán 5%-os általános forgalmi adót kell majd befizetni a kormány részére ilyen típusú ingatlanok vásárlása során.

Fontos megjegyezni, hogy vannak kitételek, tehát nem minden új építésű lakásra vonatkozik majd ez a kedvezményes adózási rendszer.

A csökkentett adó a 150 négyzetméternél kisebb alapterület új építésű lakásokra, valamint a 300 négyzetméternél kisebb alapterületű új építésű családi házakra fog vonatkozni.

Visszaigényelhető ÁFA

Jelenleg csak a falusi CSOK program keretében kedvezményezett kistelepüléseken lehet igénybe venni a visszaigénylést, csupán 5 millió forintos összeghatárig a mostani 27%-os áfával.

Az új építésű CSOK igénybevételével megvásárolt ingatlan után 2021-től visszaigényelhetjük az általános forgalmi adót.

Ennek az adónak a mértéke a már fent említett 5% lesz.

Illetékmentesség CSOK igénybevételekor

További árcsökkenést érhetünk el a jövőév elejétől, hiszen a jelenleg kötelező, az ingatlan vételi árának 4%-át be kell fizetnünk vagyonszerzési illetékként.

Amennyiben 2021-ben új építésű vagy használt ingatlan vásárlásához CSOK-ot is igénybe veszünk nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, tehát további 4%-ot spórolunk.

Közjegyzői illeték kedvezmény

Jelenleg hazánkban minden lakáshitel igénylésekor kötelező azt közjegyzői okiratba foglalni.

A 2021 januári intézkedések következtében az ingatlanvásárlás költségeiből több 10.000 forintot is megtakaríthatunk majd a közjegyzői munkadíjak maximalizálásával.

Fontos megjegyezni

Minden jövő évi támogatás és kedvezmény feltétele a CSOK támogatás igénybevétele!

CSOK nélkül nem tudunk semmilyen állami kedvezményt igénybe venni, tehát fontos, hogy tervezéskor ezzel tisztában legyünk.

Segítségre van szükséged CSOK igénybevételéhez?

Független hitelszakértőnk a piacon jelenlévő összes bankkal kapcsolatban van, tehát meg tudja neked állapítani a legjobb konstrukciót személyre szabva, csupán pár órán belül!

Tudj meg többet hitelszakértőnkről az alábbi gombra kattintva:

Még keresed álmaid otthonát, amire szívesen felvennéd a CSOK támogatást és a további kedvezményeket?

A legjobb helyen jársz, hiszen a GDN Pannon Ingatlaniroda rendelkezik Veszprém megye legjobb és legminőségibb ingatlan portfóliójával, és a legjobb Balaton-parti ingaltanszakértőkkel!

Böngéssz kínálatunkban az alábbi gombra kattintva!

Nem szeretnél kimozdulni otthonról, de mégis szétnéznél eladó családi ház, eladó lakás kínálatunk között?

Tekintsd meg Virtuális Valóság Túráinkat, aminek a keretein belül végigsétálhatsz az ingatlan belsejében a kanapédon ülve!

Semmi nem szükséges hozzá, csak a számítógéped / telefonod!

Kattints az alábbi gombra a Virtuális Valóság Túrákért!

Related Posts

Összehasonlítás