fbpx

Hogyan válasszunk ingatlanirodát?

Hogyan válasszunk ingatlanirodát?

A jó ingatlanközvetítő receptje

Ezek alapján válassz ingatlanirodát 2020-ban

Összeszedtük mire kell odafigyelned a megfelelő ingatlaniroda vagy ingatlanközvetítő kiválasztásakor!

Azon gondolkozol, hogy eladásra kínáld lakásod, házad, nyaralód, telked?

Félsz egyedül belevágni ebbe a kalandba, és inkább rábíznád profikra?

Mi segítünk a jó ingatlanközvetítő kiválasztásában, hiszen nem olyan egyszerű a képlet, senki sem szeretne feleslegesen időt és energiát beleölni egy rossz szolgáltatásba.

De lássuk, mik azok a szempontok, amik alapján a legjobb ingatlanközvetítőt lesz esélyed kiválasztani 2020-ban:

 

A mai világban szinte minden piaci szektornak megvan a saját szakértői gárdája.

Gondoljunk csak a banki ügyekre.

Persze az ember saját maga is ki tudja tanulni a szakmát, de ha befektetésről vagy hitelekről van szó, akkor az első gondolatunk az, hogy bemenjünk valamelyik bankfiókba és kikérjük szakértők véleményét, segítségét.

Vagy nézzük például az autószerelést.

Természetesen rengeteg YouTube videó van az interneten, ami elmeséli és megmutatja, hogy hogyan kell autót szerelni, de se időnk se megfelelő szakértelmünk nincs meg általában ahhoz, hogy nekiálljunk egy motorcserének, vagy egy hengerfej cserének autónkon.

Ugyan így van ez az ingatlanpiacon is.

Ha igazán hatékonyan szeretnénk eladni ingatlanunkat, akkor érdemes ingatlanközvetítő irodát, egészen pontosan ingatlanközvetítőt felbérelni erre a feladatra, hiszen ők a piac szakértői, ők tudják, hogy hogyan lehet hatékonyan és profin értékesíteni az eladásra kínált lakást, házat, nyaralót vagy telket.

A jó ingatlanközvetítő ismérvei

Biztos, stabil háttér

Ahogy minden más szolgáltatásnál, az ingatlanpiacon is nagy a verseny. Rengeteg iroda van a piacon, akik jobbnál jobb ajánlatokkal próbálják meg meggyőzni a vásárlókat.

Első menetben nagyon fontos megvizsgálnunk azt, hogy a szolgáltatást kínáló egyén, vagy cég mióta van a piacon, van-e saját, fizikális irodája ahol fogadni tudja a vendégeket, megvan-e a kellő tapasztalata és szakértelme ahhoz, hogy profi módon véghez tudja-e vinni azt a feladatot, amit rábízunk.

Portfólió

Ez a pont lehet, hogy megosztó lesz, de szerintünk igenis fontos az, hogy a kiszemelt ingatlanközvetítő, vagy ingatlaniroda mekkora portfólióval rendelkezik.

Ugyanis ha kevés ingatlan található a repertoárban, akkor az több dolgot is jelenthet, mint például:

  • Amatőr, ugyanis nincsenek meg a megfelelő erőforrásai ahhoz, hogy erős választékot építsen
  • Nem tud sikeresen új ingatlanokat bevonni a szolgáltatásba, nem profi a szolgáltatás

De hogy ne csak a negatív oldalát nézzük a portfólió hiányának, egyszerűen az is lehet, hogy csak specializálódott egy bizonyos ingatlantípusra, de szerintünk ez a ritkább.

Tehát ha sok ingatlan van az ingatlaniroda választékában, és ezek az ingatlanok mondjuk sokrétűek, akkor az arra enged következtetni, hogy az olcsóbb panellakástól elkezdve a Balaton-parti kastélyokat is el tudja adni, tehát ért az ingatlaneladáshoz az illető.

Céges háttér

Sajnos 2020-ban ez is egy fontos tényező, hogy az adott ingatlaniroda, vagy ingatlanközvetítő rendelkezik-e legitim, stabil, bejelentett céges háttérel.

Sajnos nagyon sok olyan példával találkoztunk mi magunk is, (ügyfeleink korábbi tapasztalatai, történetei alapján) hogy a megbízott ingatlanközvetítőt nem rendelkezett céges háttérrel.

Ez alapesetben nem nagy gond, gondolja a magánember, hiszen neki csak az a célja, hogy értékesítésre kerüljön az eladni kívánt ingatlan, de bizony komoly buktatói lehetnek az ilyen „megbízásoknak”:

  • Szerződés hiánya
  • Vitás esetekben elhúzódó pereskedések
  • ’A szó elszáll’ alapon folyamatos módosítások esélyének megadása
  • Nem lehet mire hivatkozni

És még sorolhatnánk…

Az internet világában nagyon könnyen utána tudunk nézni ingyenes online felületeken, hogy az adott cég milyen teljesítménnyel van regisztrálva az adóhivatal adatbázisában, működik-e a cég, van-e eljárás ellene.

Ennek érdemes utánanézni, 2 perc az egész. Az ingatlaniroda weboldalán kötelező feltüntetni az üzemeltető céget, ezt könnyen megtalálhatjuk az adatvédelmi szabályzatban, és könnyen utána tudunk nézni a kiszemelt cégnek.

Stabil cég = stabil szolgáltatás, ezt ne felejtsük el!

Igényesség

Valljuk be, hogy bármilyen szolgáltatásról beszélünk, igenis fontos faktor a szolgáltató kiválasztásakor a döntéshozatalban az igényesség.

Reprezentatív példa:

Sokkal nagyobb valószínűséggel választjuk ki azt az autószerelő műhelyt szeretett autónk megjavítására, ahol rendezett, igényes állomással találkozunk, megfelelő ügyféltérben veszik fel a munkát, kedvesen normálisan viszonyulnak hozzánk.

Ellenpélda erre: nem szívesen hagynánk ott az autónkat egy garázssoron lévő sufniban, ahol se ügyféltér nincs, és a szerelő szájából is kilóg a kapanyél…

Hogyan lenne ez másképp az ingatlanpiacon?

Kutatások bizonyítják, hogy a magyar embereknek az egyik legnagyobb értéke az életükben az ingatlan, és életük során 1x maximum 3x vásárolnak ingatlant átlagban.

Mivel nagy értékről van szó, ezért egyértelmű hogy a legjobb szolgáltatást szeretnénk kiválasztani szeretett ingatlanunk eladására igaz?

Éppen ezért fontos az, hogy a kiszemelt ingatlaniroda, vagy ingatlanközvetítő kulturált irodával rendelkezik, az ingatlanközvetítők megfelelő módon fogadnak minket, megfelelő profizmussal kezelik ügyünket.

Egy jó ingatlanközvetítő megfelelő helyen és módon fogad minket és megfelelő komolysággal, és profizmussal, lényegre törően kezeli ingatlanügyünket.

Vigyázzunk a nagy cégekkel

Igen, jól olvastátok.

Sok esetben a legnagyobb cégek, akik legnagyobb százalékban vannak jelen a piacon pontosan a nagyságuk miatt nyújtanak rosszabb minőségű szolgáltatást.

Kevesebb ellenőrzést kapnak az ingatlanközvetítők, vagy éppen azért, hogy fent tudják tartani nagyságuk mivoltát, olyan ingatlanos ’kollégákat’ vesznek fel az irodákba, akik egyáltalán nem értenek a szakmához, és olyan dolgokat csinálnak egy adás-vétel, vagy akár egy mutatás során, aminek köszönhetjük a közvélemény negatív hangulatát az ingatlanközvetítők felé.

Éppen ezért a nagyon nagy cégeket óvatosan kezeljük, érdemes inkább egy kisebb franchise-t választani, ahol odafigyelnek a részletekre, és teljesen profi ingatlanközvetítő gárdával rendelkeznek.

Próbáljuk ki a szolgáltatást

Ahogy szokták mondani, a puding próbája az evés.

Ha már megvan a kiszemelt ingatlanközvetítő iroda, szimpatikus, és a fenti pontoknak megfelelnek, akkor kérjük tőlük a próba szerződést.

Valamilyen olyan konstrukciót, amivel kipróbálhatjuk a szolgáltatásukat, és el tudjuk dönteni, hogy a próbaidőszak után szeretnénk-e folytatni velük a megbízást, vagy keresnünk kell-e valaki mást.

Az igazán profi ingatlanközvetítő irodák bizony rendelkeznek ilyen konstrukciókkal, hiszen ezzel a felhasználó érdekeit nézik, ugyanis egy igazán profi és ügyfélközpontú ingatlanközvetítő iroda ügyfélorientált, és a lehető legprofibb, legminőségibb módon szeretné kiszolgálni megbízóit.

A GDN Pannon Ingatlanirodánál a Happy szerződés megkötésével 2 hetes próbaidőszakot nyújtunk minden új megbízónk számára!

Tudj meg többet erről a konstrukcióról az alábbi gombra kattintva!

Figyelnek a részletekre

A jó ingatlanközvetítő nem csak arra hajt, hogy minél hamarabb meglegyen az adás-vételi szerződésed, hanem odafigyel apróságokra, amik megkönnyítik előtte, vagy utána az életedet.

A mai világban minden szolgáltatás milyensége a részleteken múlik. Ha úgy érzed, hogy odafigyelnek rád, mikor igénybe veszel egy szolgáltatást, akkor sokkal jobb szájízzel zárod le a projektet.

Ilyen például az, amikor egy ingatlanközvetítő kolléga az adás-vételi szerződés aláírása után, ad számodra egy lakcím bejelentő űrlapot is, merő kedvességből és odafigyelésből, hogy ezzel is könnyítse az elkövetkezendő napok teendőit.

Esetleg ha felújításra szorul új ingatlanod, javasol neked egy profi építő brigádot, akik megcsinálják az adott feladatot pikk-pakk, számodra is megfizethető áron.

Ezt hívják profizmusnak, ez jelenti a minőségi, teljeskörű szolgáltatást.

Ha ilyen ingatlanközvetítővel találkozol, érdemes elgondolkodnod rajta, hogy megbízd ingatlanod eladásával.

Mi a GDN Pannon Ingatlanirodánál úgy gondoljuk, úgy hisszük, hogy mi nem csupán ingatlanokat adunk el, hanem élethelyzeteket oldunk meg.

Nézd meg milyen feltételekkel, a próbaidőn túl, milyen módon tudsz nálunk szolgáltatást igénybevenni!

Kattints az alábbi gombra, és induljunk el ingatlanod mihamarabbi eladásának közös útján!

Szeretnél segítséget kérni hogy megtaláld új otthonod?

Kattints az alábbi gombra, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tapasztalt, profi ingatlanközvetítő csapatunk áll rendelkezésedre, hogy minél gyorsabban, minél jobb áron beköltözhess új házadba, lakásodba!

Szeretnél inkább kényelmesen otthonról megadni igényeidet?

Most erre is van lehetőség!

Iratkozz fel OTTHON VADÁSZ PROGRAMUNKBA és az adataid feldolgozása után azonnal küldjük a lehetőségeket, és ha szükséges fel is vesszük veled a kapcsolatot!

Nézz szét potenciális új otthonodban virtuálisan!

Virtuális Valóság Túránk segítségével most a kanapén ülve végig tudod járni kiszemelt ingatlanod, tudj meg többet, kattints az alábbi gombra!

Horváth Márton

Tulajdonos/Irodavezető

Phone: +36 88 787 649 Mobile: +36 30 494 1964 Email: m.horvath@gdn-ingatlan.hu

Olvass minket!

Szeretnél fontos és hasznos információkat megtudni ingatlanvásárlással kapcsolatban?

Mi biztosítjuk számodra a megfelelő információt, hogy képben legyél ha oda kerül a sor!

Related Posts

Összehasonlítás