fbpx

Ingatlan eladás 3 nap alatt? Esettanulmány

Ingatlan eladás 3 nap alatt? Esettanulmány

Ingatlan eladas 3 nap alatt? Igen, lehetséges!

Így adtuk el egy ügyfelünk családi házát 3 nap alatt – Esettanulmány

ngatlaneladas-3-nap-alatt-esettanulmany
  • Neked is nagyon fontos, hogy minél hamarabb eladásra kerüljön ingatlanod?
  • Szeretnéd a megfelelő vevőt megtalálni?
  • Esetleg a másik oldalt képviseled, és a lehető leggyorsabban szeretnéd megtalálni új otthonod, befektetésed?

A GDN Pannon Ingatlanirodánál pont ezekben a kérdésekben tudunk neked segíteni!

Nézd meg az alábbi gombra kattintva, hogy milyen szolgáltatásokat, milyen feltételekkel tudunk neked nyújtani, ha ingatlan eladásról van szó!

A napokban történt egy olyan ingatlan adás-vételünk, amit szeretnénk veletek megosztani, hiszen pont a fenti kérdésekre ad választ, alátámasztva azt, hogy egy ingatlan eladásnál miért fontos, ha van egy profi ingatlanközvetítő a két fél között.

Az eladó ingatlan

Mielőtt belekezdenénk a módszertanba, néhány szó a szóban forgó ingatlanról:

A családi ház Tácon helyezkedik el, és felújítandó állapotban van.

78 négyzetméter, 2+1 szobás Tác kertvárosi utcájában.

2006-ban lettek cserélve a nyílászárók és a ház teljes villanyvezeték rendszere.

Szerkezete tégla, födémszerkezete vasbeton, egy szoba parkettás, kettő linóleumos, a többi kerámia burkolatú.

Az irányára: 14.500.000 HUF

A hirdetés szövege egészen pontosan így nézett ki:

EGY SZINTES, 3 SZOBÁS CSALÁDI HÁZ ELADÓ TÁCON!

Székesfehérvártól 12 km-re, Tác kertvárosi utcájában eladó egy 78 m2-es családi ház, 1869 m2 nagyságú telekkel.

2006-BAN MŰANYAG, HŐSZIGETELT NYÍLÁSZÁRÓK KERÜLTEK BEÉPÍTÉSRE, ÉS A HÁZ TELJES VILLANYVEZETÉKE RÉZVEZETÉKRE LETT CSERÉLVE!

A 70-es években épült tégla szerkezetű házban 3 szoba, konyha-étkező, kamra, fürdőszoba és előszoba került kialakításra. Egy szoba parkettás, kettő linóleumos, a többi helyiség kerámia burkolatú.

Az épület meleg vizét villanybojler, melegét gázfűtés biztosítja konvektoros hőleadókkal.

A ház födémszerkezete vasbeton, így BEÉPÍTHETŐ A TETŐTÉR.

AZ INGATLANT AJÁNLOM MINDAZOKNAK, AKIK SAJÁT ELKÉPZELÉS SZERINT SZERETNÉNEK FELÚJÍTANI EGY JÓ ALAPOKON ÁLLÓ HÁZAT!

A közelben élelmiszerbolt, posta, óvoda, magán bölcsőde, általános iskola található.

Irodai referenciaszám: SZd 219

További információkért forduljon hozzánk bizalommal, kérem, hivatkozzon irodai referenciaszámunkra!

Fontos információ:

A banki értékbecslő 11.800.000 Forintra értékelte az ingatlant.

Szilvi a tapasztalatokra és a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetre tekintettel, valamint átvizsgálva a ház állapotát 14.500.000 Ft-ra becsülte fel a családi ház értékét.

Végül nagyszerű áron lehetett eladni, de erről majd később.

Az ingatlan eladás menete – Miért volt fontos az ingatlanközvetítő szerepe

Gyulay Szilvia kiemelt ingalanközvetítő kollégánk mesélte nekünk ezt az esetet, miszerint egy hétvége alatt sikerült eladnia a felvett családi házat Tácon.

A megbízás egy korábbi eladó ingatlan mutatása közben érkezett, miszerint egy fiatal pár kérte meg őt, hogy segítsen eladni Tácon egy családi házat.

Megkértük Szilviát, hogy mesélje el, mi volt a munkamenete, milyen feladatai voltak, mik voltak azok a kritikus pontok, fontos részletek, aminek a segítségével sikerült hamar eladnia családi házat.

  1. Előkészületek

Előzetesen mindent leegyeztettek a megbízóval, ugyanis Szilvi a veszprémi Pannon Ingalanirodánál dolgozik, a családi ház Tácon található, tehát érdemes volt mindent előre megtervezni, ezzel is időt spórolva a megbízónak, hogy minél kevesebb időt kelljen foglalkoznia az eladás ügymenetével.

Szilvi kiemelte, hogy az előkészületek folyamán nagyon fontos volt az, hogy az ingatlan rendezett állapotban legyen, fotózásra készen, hogy a lehető legjobb oldalát mutassuk az érdeklődők felé, eladható legyen legszebb állapotában a szóban forgó családi ház.

Itt nem arra gondolunk, hogy egy komplett felújítást kell eszközölni az eladó ingatlanon, hanem alap rend legyen belül és ha családi házról van szó, akkor az udvaron. A ruhák el legyenek pakolva, ki legyen takarítva, az udvaron a lom ne látszódjon, rendezett képet kapjanak a vevőjelöltek.

Az első találkozásra elő volt készítve minden, a szerződés, a felmérés, az értékbecslés és a fotók készítése mind egy időpontra lett megtervezve.

  1. Háttérmunka

A felmérés, fotózás és a megbízási szerződés megkötése után a megbízónak több dolga nem volt, levettük a válláról a hirdetés munkájának terhét.

Szilvi feltöltötte a rendszerbe, megírta a hirdetés szövegét, és közzétette a GDN Ingatlanhálózat felületein, ami utána egyből kereshetővé vált.

Ez egy pénteki napon történt meg.

A hétvége folyamán, azaz szombaton és vasárnap a jó szövegezésnek, és az optimálisan elkészített, szakmailag megfelelő fotóknak köszönhetően folyamatosan érkeztek telefonhívások a családi házzal kapcsolatban.

  1. Az eladás

Hétfői napra sikerült időpontot egyeztetni egy potenciális vevővel, és a mutatás folyamán vételi ajánlat tételre is került sor.

Információ:

A vételi ajánlat jelentése: Amennyiben egy érdeklődő írásos vételi ajánlatot tesz, az komoly vásárlási szándéknak számít, amiből utána csak a vételár egy bizonyos százaléka kifizetése után lehet visszalépni.

A vételi ajánlattétel után Szilvinek további adminisztrációs feladatai voltak, előkészítette az ingatlan adás-vételi szerződését, valamint időpontot egyeztetett az ügyvédi irodával is, hogy minden rendben és ellenőrzött körülmények között zajlódjon le.

Időközben a vevők megvizsgálták saját statikussal a szóban forgó ingatlant, és az eredményből kifolyólag áralkura került a sor, 500.000 HUF értékben.

Sikerült ellenőrzött körülmények között ésszerűen lebonyolítani a vevő és a vásárló között az áralku folyamatát, és végül a felek megegyeztek 14.000.000 HUF-ban.

Az áralku után, mivel az eladásra szánt ingatlannak 4 tulajdonosa is volt papíron, Szilvi mindenkivel leegyeztette a részleteket és elfogadtatta a szerződési feltételeket, megtörtént az adás-vétel.

Összegzés és Vélemények

Az esettanulmányunk alapján levonhatunk néhány következtetést, hogy mire érdemes odafigyelni:

  1. Bízzuk profikra eladó ingatlanunk hirdetését

A GDN Pannon Ingatlanirodánál több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezünk ingatlan eladások és vételek terén, tehát mi igen kevés új szituációval találkozunk, szinte mindenre van megoldásunk!

  1. Az idő pénz

Ha egy profi irodát bízunk meg ingatlanunk eladásával, rengeteg időt takaríthatunk meg, így sokkal több időnk lesz foglalkozni sokkal fontosabb dolgokkal.

  1. Ügyfélkezelés

Amennyiben hozzáértő foglalkozik az eladó ingatlanunkkal, úgy a komolytalan érdeklődőket tudja szűrni és olyan vevő jelöltet hozni végül, aki tényleg megveszi majd a szóban forgó ingatlant.

  1. Biztonságos ügymenet kezelés – papírmunka

Aki ebben az iparban dolgozik, pontosan tudja, hogy hogyan tudja megvédeni a vevő és az eladó érdekeit, milyen eszközökkel és papírmunkával lehet ezeket írásba foglalni, és hogyan hozza össze végül a két felet, hogy sikeres adás-vétel legyen a vége, win-win helyzetet generálva.

Vélemények

“Nagyon örülünk a háznak, alig várjuk már hogy birtokba vehessük és elkezdjük saját elképzelésünkre a kialakításokat. Maximálisan elégedettek voltunk a gyors, szakszerű ügyintézéssel, és hogy minden gördülékenyen működött!”

“Flottul ment minden, gyorsan jó áron került eladásra a ház. Az információ áramlás is kitűnően működött, ez úgy gondolom, hogy Szilviának volt köszönhető!”

Fontos információ:

Fontos megemlíteni, hogy bizony vannak olyan esetek, amikor az ingatlan milyensége, a piaci helyzet úgy befolyásolja az ingatlan eladás idejének mértékét, hogy az akár több hónapra is elhúzódhat.

Ebben az esetben folyamatosan egyeztetünk az ügyféllel, és tájékoztatjuk a jelenlegi helyzetről, a lehetőségekről, és a megfelelő lépésekről amiket meg kell tenni ahhoz, hogy az adott helyzetet figyelembe véve még eladhatóbb legyen az ingatlan.

Gyulay Szilvia

Kiemelt Értékesítő

Mobile: +36 70 770 0243 Email: sz.gyulay@gdn-ingatlan.hu

Tetszett a cikk?

Ha úgy gondolod, hogy van olyan ismerősöd, akinek tetszene, vagy fontosnak tartod hogy elolvassa, kérjük küldd tovább!

Kérdésed adódott?

Keresd bátran ingatlanközvetítő kollégánkat, Gyulay Szilviát, aki készséggel segít ingatlanügyekben!

Eladó ingatlannal rendelkezel?

Bízd profikra ingatlanügyeid, spórolj rengeteg időt, és akár pénzt is, kattints az alábbi gombra, és nézd meg miben tudunk neked segíteni!

Eladó ingatlant keresel?

Tekintsd meg kínálatunkat, Veszprém megye és a Balaton északi partján a legjobb ingatlanokat nálunk találod!

Related Posts

Összehasonlítás