fbpx

ÁLLATI (JÓ) ÉRVEK INGATLANUNK ELADÁSÁHOZ 2. RÉSZ – SEGÍTSÉG EZ EGY VÉRSZOMJAS FENEVAD!

ÁLLATI (JÓ) ÉRVEK INGATLANUNK ELADÁSÁHOZ 2. RÉSZ – SEGÍTSÉG EZ EGY VÉRSZOMJAS FENEVAD!

ÁLLATI (JÓ) ÉRVEK INGATLANUNK ELADÁSÁHOZ 2. RÉSZ – SEGÍTSÉG EZ EGY VÉRSZOMJAS FENEVAD!

Ezt a fejezetet kimondottan a kutyatartó tulajdonosok figyelmébe szeretném ajánlani. Okos és tanult kutyánk ugyanis hozzánk hasonlóan egyéniség, viselkedése hol kiszámítható, hol kiszámíthatatlan.

A gazda esküdözik, hogy az ő négylábúja a világ legjámborabb és legszófogadóbb jószága, és kutyaiskolában is tanult illemet, na és életében nem harapott még senkibe.

Ezt a vevők közül sokan el is hiszik, egészen addig, amíg a csodálatosan jól nevelt kutya nem kezd furcsa reakciókat mutatni. A kisebb kutyákra jellemző, hogy identitás zavaruk van, pl. egy Törpe pincher vagy egy Francia buldog még sosem látta magát tükörben, ezért az a fura elképzelése van, hogy ő egy Dobberman illetve egy megtermett Rottweiler. Hihetetlen agresszívan tudnak fellépni ezek a kicsi jószágok, vicsorogva és hörögve, morogva nyomulnak az ember lábszára körül. Láttam én már 130 kg-os meglett embert beugrani a kocsijába egy sikeres Pincher  „ támadás” következtében. Ami egyrészről nagyon vicces jelenet, másrészről egy vásárlóval kevesebb.  Védjük ki az ilyen helyzeteket a kis kedvenc elzárásával,mert nem jó ha a vevő a testi épségére koncentrál a megtekinteni kívánt ingatlanunk helyett.

És persze ott vannak a nagy testű kutyák. Fajtájukat hosszan sorolhatnám, de a gazdák pontosan tudják kikről van szó. Bevallom őszintén én is voltam olyan helyzetben, hogy gondolkoztam ki merjek e szállni a kocsiból. Gyerekkoromban harapott meg kutya, ennek ellenére úgy általában nem félek, de azért egy kocsi körül acsargó Kuvasz vagy Német juhász láttán inamba száll a bátorság.

És akkor a gazda jön és meggyőz, hogy nyugodtan szálljak ki, mert Fidó nem harap, jámbor jószág. Igen csak veszettül kíváncsi arra, hogy a territóriumát milyen nemű emberi egyed zavarja. És innentől kezdve nagyon kínos a szituáció, amikor a szaglászó jószág nem akar eltávolodni a hátsó fertályunktól. És hiába próbálkozunk vicces tánclépésekkel távol tartani őkelmét, a bestia nem tágít. Gyengébb idegzetű hölgyek ilyenkor kezdenek visítani.

UGYE KEDVES ELADÓNK ISMERI EZT A SZITUÁCIÓT?   Kérem kímélje meg ettől vevőit!

A kedvencem, amikor a nagykutya vagy kutyák bent laknak a gazdival a lakásban. Mivel kutyánk nem törli le a lábát és nem teszi le a nagykabátját az előszobában, bizony az esős évszakban jócskán amortizálja otthonunkat. Csak kicsit ér hozzá az ajtóhoz, kicsit a falhoz, ja  a fekhelyénél meg nagyon! Az ázott kutyaszagról most nem írnék.

Rettenetesen koszos sarkokat tudnak produkálni és ez sok embernek ijesztő és elrettentő, mert egy ilyen látvány után el sem tudja képzelni, hogy a teljes vakolat leverése nélkül az a ház vagy lakás valaha tiszta lesz.

TANÁCS:  Ingatlana eladása előtt kritikusan tegyen szemlét a lakásában, házában, és ha a fent leírthoz hasonló állapotot talál, kezdjen egy tisztító festésbe és takarításba mielőtt a vevőit fogadná.

És ismétlésként: Zárja be kedvencét vagy vitesse el sétálni a nagyival, a gyerekkel Brúnókát, Zénókát, Orfeuszt, hogy megkímélje vevőit és saját magát is a kellemetlen szituációktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Related Posts

Összehasonlítás